Doa Keselamatan Diri dan Selamat Dalam PerjalananSalam,

Doa ini telah diamalkan oleh "admin" sejak memasuki tentera sehinggalah sekarang sebelum memulakan sesuatu perjalanan. Doa ini telah diberi oleh arwah bapa "Katanya jika sesuatu berlaku, sempat mengucap dua kalimah syahadat sebelum ajal. "Jika selamat dalam kemalangan, akan tiada sebarang calar atau kecederaan pada anggota tubuh badan". Bukan kebal! tetapi di pelihara oleh Allah SWT. Wallahualam. 

Tetapi memang benar, penulis pernah mengalaminya ketika dahulu pada tahun 1992 semasa kemalangan jalanraya di Jalan Sidam Kanan. Kereta berpusing beberapa kali sebelum melanggar tiang letrik dan terus jatuh ke dalam parit yang dalam. Kereta di "Write Off" oleh pihak insurance kerana tak boleh diperbaiki lagi. Tiada calar atau patah. Alhamdulillah.!

Baca doa ini bersama doa menaiki kenderaan. Insyaallah dipelihara dan senantiasa dilindungi dengan pertolongan Allah SWT.

DOWNLOAD MP3 DOA - KLIK SINI


Maksudnya:. (Surah Al-Qasas:AYAT 85) 

Sesungguhnya Allah yang mewajibkan kepadamu (mengamal dan menyampaikan) Al-Quran (wahai Muhammad) sudah tentu akan menyampaikan engkau lagi kepada apa yang engkau ingini dan cintai. Katakanlah (kepada kaum yang menentangmu): "Tuhanku amat mengetahui akan sesiapa yang membawa hidayah pertunjuk dan sesiapa pula yang berada dalam kesesatan yang nyata".

Wasallam.


Mudahnya berdakwah. Klik 'LIKE' untuk kongsi ilmu bermanfaat kepada rakan kita. "Sampaikan pesan walaupun 1 ayat"

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...